Logo Pečie celé Slovensko

Mariánova desiata pre turistov

Mariánova desiata pre turistov

Osobná
výzva

Marián z PCS

Recept od Mariána

Ingrediencie

Chlieb

  • 20 g droždia
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1,5 dcl mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 4 PL oleja
  • 250 ml vody

Vajíčkový šalát

  • 8 ks vajec
  • 200 g taveného syra v črievku
  • 1 cibuľa
  • Soľ
  • 3 dcl rastlinného oleja
  • 1 dcl olivového oleja
  • Čierne mleté korenie

Dekorácie

  • 100 g sušenej šunky
  • 200 g cherry paradajok
  • Mikrobylinky
  • Pažítka

Postup

  1. Chlieb droždie zmiešame v hrnčeku s teplým mliekom a cukrom a necháme napučať. Do múky dáme olej, vodu droždie a soľ. Vymiesime cesto do hladka, až sa prestane prichytávať na misku. Cesto prikryjeme a necháme kysnúť. Po vykysnutí vytvarujeme sendvič a necháme na plechu na papieri na pečenie opäť podkysnúť. Pečieme na cca 180 stupňov cca 30 – 40 minút.
  2. Majonéza v mixéri rozmixujeme 1 vajce s trochou oleja, soľou a korením. Počas mixovania postupne prilievame olej až do zhustnutia. Vajce a olej musia mať izbovú teplotu.
  3. Vajíčkový šalát cibuľu nakrájame nadrobno a nasolíme. Zo 7 vajec spravíme na olivovom oleji mäkkú praženicu. Do teplej praženice vmiešame zmäknutú cibuľu, tavený syr, a trochu majonézy. Dochutíme podľa potreby soľou a korením.
  4. Vychladnuté pečivo nakrájame, natrieme vajíčkovým šalátom a ozdobíme šunkou, zeleninou a bylinkami.
Marián z PCS

Marián

Colník Marián pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností sa za uplynulých 10 rokov naučil za výdatnej pomoci svojej manželky.

Pozrieť si Mariánove recepty