Logo Pečie celé Slovensko

Čokoládová bábovka s cheesecake plnkou, višňami a višňovou omáčkou

Čokoládová bábovka

Osobná
výzva

Recepty od Lucky

Ingrediencie

Cesto

  • 220g hl. múka
  • 65g kakao
  • 2 lyžičky sóda b.
  • 1 lyžička soľ
  • 350g cukor krupica
  • 3 ks vajcia
  • 180g kyslá smotana
  • 120g cmar
  • 120g olej
  • 2 lyžičky vanilkový extrakt

Plnka

  • 250g mascarpone
  • 1 ks vajce
  • 50g cukor krupica
  • 1 lyžička vanilková pasta
  • 2 lyžice kukuričný škrob
  • 100g mrazené višne

Poleva

  • 200g mrazené višne
  • 30g kr. cukor
  • 50ml griotka
  • 100ml voda
  • 1 plátok želatíny

Koral

  • 45g voda
  • 20g olej
  • 5g múka
  • farbivo

Na ozdobenie

  • višne
  • iné bobuľové ovocie

Postup

  1. Formu vymastíme a pomúčnime a zapneme rúru na 170 stupňov
  2. Plnka - v mise rozmiešame mascarpone, postupne pridávame vajce, cukor, vanilkový extrakt a kukuričný škrob. Dobre premiešame a nachystáme do cukrárskeho vrecka
  3. Pripravíme si dve misky. V jednej mise zmiešame suché prísady: múku, kakao, s.b., soľ a cukor
  4. V druhej mise vajcia, smotanu, cmar, vanilkový extrakt a olej. Dobre premiešame a vlejeme do misy so suchými prísadami. Dobre vymiešame
  5. Polovicu cesta vlejeme do formy, potom dáme krémovú náplň a višne a zalejeme to zvyšnou polovicou cesta
  6. Dáme upiecť na cca 45min.
  7. Počas pečenia si urobíme koral: zmiešame olej, vodu a múku, pridáme farbivo. Pražíme na panvici, kým sa neodparí voda a nevytvorí koral
  8. Poleva - v rajnici skaramelizujeme višne, zalejeme šťavou a griotkou. Redukujeme pár minút a potom rozmixujeme ponorným mixérom, prepasírujeme. Plátkovú želatínu na 10 min. namočíme a potom pridáme k redukcii. Necháme chvíľu vychladnúť
  9. Upečenú bábovku necháme 10 min. vychladnúť vo forme, potom vyklopíme a necháme chladiť. Polejeme polevou a dozdobíme dekoráciou, ktorú sme si nachystali počas pečenia

Lucia

Jej vášňou sú pralinky, pričom v roku 2020 absolvovala aj kurz so špecializáciou práve na tento typ dezertu. Pečenie jej prirástlo k srdcu už počas štúdií na dievčenskej škole v Rakúsku. Vtedy mala len 17 rokov. Dodnes jej cukrársky štýl vyniká precíznosťou a perfekcionizmom.

Pozrieť si Luckine recepty