Logo Pečie celé Slovensko

Čokoládové tartaletky s marakujovým pudingom od Ingy

Čokoládové tartaletky s marakujovým pudingom od Ingy

Kreatívna výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Cesto

  • 140g práškový cukor
  • 300g hladká múka
  • 30g kakao
  • 200g maslo
  • 2 vajíčka

Chrumkavá vrstva

  • 50g mliečna čokoláda
  • 20g olej
  • 110g mandľové lupienky

Marakuja karamel

  • 130g cukor
  • 250g šľahačka
  • 50g pyré z marakuje
  • 50g maslo

Ganache z mliečnej čokolády

  • 100g šľahačka
  • 200g mliečna čokoláda

Šľahané ganache z mliečnej čokolády

  • 3g želatína
  • 195g šľahačka 33% A
  • 195g mliečna čokoláda
  • 245g šľahačka 33% B

Postup

  1. V kuchynskom robote zmiešať suché ingrediencie, pridať maslo a vymiešať. Potom pridať vajíčka a miešať do momentu až sa cesto spojí
  2. Dať do potravinárskej fólie a vychladiť
  3. Vychladené cesto vyvaľkať, vykrojiť krúžky a formovať tartaletky
  4. Vychladiť
  5. Piecť na 150 – 160 stupňov 20 – 25min
  6. Chrumkavá vrstva – čokoládu s kakao maslom roztopiť a zmiešať s ostatnými surovinami. Vyložíme na spodok upečených tartaletiek a do chladničky schladiť
  7. Maracuja karamel – cukor skaramelizovať. Šľahačku zohriať a deglazovat karamel. Pridať pyré. Nechať vychladnúť, nakoniec pridať maslo
  8. Ganache z mliečnej čokolády – šľahačku zohriať. Hneď vyliať na čokoládu
  9. Šľahané ganache z mliečnej čokolády – želatínu zalejeme studenou vodou 1:6. Šľahačku A privedieme k varu, primiešame želatínovú masu, vylejeme na čokoládu a pridáme zbytok šľahačky. Necháme vychladnúť a vyšľaháme

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty