Logo Pečie celé Slovensko

Slávnostné éclairs od Janky

Slávnostné éclairs od Janky

Kreatívna
výzva

Janka z Pečie celé Slovensko

Recept od Janky

Ingrediencie

Cesto

  • 250 ml vody
  • 50 g masla
  • Soľ
  • 150 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • ¼ KL kypriaceho prášku

Plnka

  • 500 ml mlieka
  • 3 PL cukru
  • 1 ks vanilkový struk
  • 3 žĺtky
  • 3 KL kukuričného škrobu
  • 125 g masla

Malinové pyré

  • 500 g malinové pyré
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1PL pudingového prášku

Na ozdobenie

  • 5 g liofilizovaných malín
  • 50 g malín
  • Jedlé zlato
  • 2 PL pasta pistácia
  • 50 g pistácií
  • 100 g bielej čokolády

Postup

  1. Vodu, maslo a soľ si dáme variť do rozpustenia, odstavíme a za stáleho miešania vsypeme múku s kypriacim práškom, odpaľujeme 3 minúty. Preložíme do mixéru a pár minút premelieme nech sa chladí. Následne po jednom pridávame celé vajíčka. Hmotu preložíme do vrecka a striekame eclears.
  2. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a vložíme plech. Pečieme cca 25 minút. Plech vytiahneme a necháme vychladnúť.
  3. Do hrnca si dáme všetky suroviny okrem masla, dobre rozmiešame a uvaríme puding, ktorý dáme vychladnúť. Maslo si v miske vymiešame do peny a po častiach pridávane vychladnutý puding a pistáciovú pastu.
  4. V hrnci zredukujeme pyré, pridáme cukor a v trochu vode rozpustený pudingový prášok. Necháme prevrieť.
  5. Zoberieme eclears a do spodnej časti vstrekneme najprv pyré a potom doplníme krémom.
  6. Zdobíme čokoládou, krémom a malinami.
Janka z Pečie celé Slovensko

Janka

Usmievavá Janka má dve deti a pracuje ako mäsiarka v Novom Meste nad Váhom. Pečeniu sa venuje 5 rokov, ale intenzívnejšie ju to chytilo len pred rokom a pol.

Pozrieť si Jankine recepty