Logo Pečie celé Slovensko

Ananásové pokušenie podľa Mariána

Ananásové pokušenie podľa Mariána

Osobná
výzva

Marián z Pečie celé Slovensko

Recept od Mariána

Ingrediencie

Cesto

  • 600 g ananásového kompótu
  • 450 g polohrubej múky
  • 160 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 3 KL jedlej sódy
  • 1,5 prášku do pečiva
  • 2 dcl rumu

Na ozdobenie

  • 200 g vlašských orechov
  • 100 g čokolády

Plnka

  • 500 g mascarpone
  • 2 ks pudingového prášku
  • 800 ml kokosového mlieka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 ks vanilkového cukru

Postup

  1. Ananásový kompót v mixéri rozmixujeme na pyré. Zmiešame s vajíčkami, múkou, cukrom, sódou a práškom do pečiva.
  2. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút na 170 stupňoch.
  3. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme rumom.
  4. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone a natrieme na korpus.
  5. Ozdobíme pekanovými orechmi a strúhanou čokoládou.
Marián z Pečie celé Slovensko

Marián

Colník Marián pochádza z Brezovej pod Bradlom a jeho vášňou sú motorky. K pečeniu ho priviedla babka, ale väčšinu svojich pekárskych zručností sa za uplynulých 10 rokov naučil za výdatnej pomoci svojej manželky.

Pozrieť si Mariánove recepty