Logo Pečie celé Slovensko

Aničkin plech plný spomienok

Aničkin plech plný spomienok

Osobná
výzva

Anna z PCS

Recept od Aničky

Ingrediencie

Cesto

  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 3 ČL sódy bikarbóny
  • 3 vajcia
  • 3 PL holandského kakaa
  • 80 g čokolády (obsah kakaa min 50%)
  • 400 g krémového tvarohu
  • 50 ml oleja
  • 80 g masla

Mandľové cesto

  • 200 g zmäknutého masla
  • 160 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 200 g mandľovej múky

Na vrch

  • 400 g mrazených ríbezlí (mix čierne a červené)
  • 100 g mandľové lupienky

Na ozdobenie

  • 100 g čerstvých ríbezlí
  • Práškový cukor

Postup

  1. Čokoládu s maslom si rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  2. Všetky prísady do čokoládového cesta spolu s rozpustenou čokoládou a maslom si dáme do jednej misky a ručne vymiešame metličkou. Vylejeme na plech (3040cm) vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
  3. Maslo s cukrom vymiešame do peny, potom po jednom vmiešame vajíčka. Nakoniec primiešame mandľovú múku. Toto cesto buď v kopčekoch, alebo pomocou cukrárskeho vrecka nanášame na čokoládové cesto.
  4. Na záver posypeme mrazenými ríbezľami, ktoré sme najprv nechali odmraziť, aby stiekli zo šťavy, pretože prebytočná šťava pri pečení by nám znehodnotila koláč.
  5. Na ríbezle posypeme mandľové lupienky a dáme piecť pri teplote 175-180 stupňov 40-50minút.
Anna z PCS

Anna

Anička pochádza z Novej Bane má tri deti. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka.

Pozrieť si Annine recepty