Logo Pečie celé Slovensko

Kórejský sušienkový pavilón od Lucky

Kórejský sušienkový pavilón

Kreatívna výzva

Recepty od Lucky

Ingrediencie

Sušienky červené

  • 480 g múka
  • 30 g kukuričný škrob
  • 6 g soľ
  • 50 g kakao
  • 100 g lyofilizované dračie ovocie (prášok)
  • 450 g maslo
  • 400 g cukor krupica
  • 2 ks vajcia
  • Vanilka

Sušienky vanilkové

  • 480 g múka
  • 30 g kukuričný škrob
  • 6 g soľ
  • 450 g maslo
  • 400 g cukor krupica
  • 2 ks vajcia
  • Vanilka

Sušienky kakaové

  • 240 g múka
  • 15 g kukuričný škrob
  • 3 g soľ
  • 65 g kakao
  • 10 g kakao čierne
  • 225 g maslo
  • 200 g cukor krupica
  • 1ks vajce

Jedlý mach

  • 3 ks vajcia
  • 75 g múka pl.
  • 10 g kypriaci prášok do pečiva
  • 25 g cukor krupica
  • 60 g medu

Bielková poleva

  • 3 ks vaječné bielka
  • 60 g práškového cukor
  • Jedlá farba červená, zelená, čierna

Dekorácia

  • Jedlé kvety drobné
  • 1,5 ks cukor na modelovanie isomalt
  • farby modrá, zelená

Postup

  1. Sušienkové cesto červené: zmiešame múku, škrob, soľ, kakao a prášok z dračieho ovocia. V druhej mise vymiešame maslo, cukor, vajíčka a vanilku. Pridáme suché ingrediencie a spracujeme. Keď je cesto hotové, vyvaľkáme ho medzi dvoma papiermi a dáme chladiť. Rovnakým spôsobom vypracujeme aj vanilkové a kakaové cesto.
  2. Vykrojíme požadované tvary sušienok podľa šablón. Dáme piecť do rúry na cca 10 minút pri 180 ̊C. Upečené sušienky dáme chladiť.
  3. Z najväčších sušienok vytvoríme základňu, ktorú neskôr prekryjeme jedlým machom.Postupne skladáme jednotlivé úrovne a zlepujeme ich buď čokoládou alebo bielkovou hmotou
  4. Cukor na modelovanie isomalt (cca 150 g) zohrejeme a zafarbíme na zeleno. Pripravíme si sušienky s vykrojenými okienkami. Cukor nalejeme do okienok sušienok a vytvoríme tak efekt skleneného okna. Dáme chladiť.
  5. Jedlý mach - vymiešame vajíčka s cukrom a medom do penista, pridáme múku s kypriacin práškom a zľahka premiešame. Dáme do mikrovlnky na cca 2 min. Necháme vychladnúť.
  6. Skladáme steny a poschodia. Kým umiestnime strechu, môžeme vložiť do domčeka LED svetielka.
  7. Poskladanú pagodu necháme sušiť a zatiaľ ju z vonkajšej strany zdobíme zafarbenou bielkovou hmotou. Strecha v sivej farbe, steny zelené a červené.
  8. Machovú hmotu nadrobíme na malé kúsky a nalepíme na základňu, vytvoríme efekt ostrovčeka obklopeného jazierkom.
  9. Jazierko - nahrejeme isomalt, pridáme modrú farbu, zalejeme okolie pagody, ktoré odekorujeme drobnými jedlými kvetmi.

Lucia

Jej vášňou sú pralinky, pričom v roku 2020 absolvovala aj kurz so špecializáciou práve na tento typ dezertu. Pečenie jej prirástlo k srdcu už počas štúdií na dievčenskej škole v Rakúsku. Vtedy mala len 17 rokov. Dodnes jej cukrársky štýl vyniká precíznosťou a perfekcionizmom.

Pozrieť si Luckine recepty