Logo Pečie celé Slovensko

Luckine kanapky s hľuzovkovou, hráškovou a krevetovou penou

Luckine kanapky

Osobná výzva

Recepty od Lucky

Ingrediencie

Cesto

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 50 g parmezánu
  • 1 vajce
  • soľ, chia semienka., ube farbivo

Hľuzovkový mousse

  • 250 g ricotty
  • 1 hľuzovka
  • soľ, korenie
  • hľuzovkový olej

Hráškový mousse

  • 250 g mrazeného hrachu
  • 250 g šľahačkyk 33 %
  • 100 g parmezánu (hniezdo)
  • soľ, biele korenie, sušený cesnak

Krevetový mousse

  • 250 g krevety
  • 1 žĺtok (majonéza)
  • olej
  • 0,05 l octu
  • soľ, korenie
  • chilli
  • mango

Koral

  • 5 g múky
  • 45g vody
  • 20 g oleja
  • ube farbivo

Ovocný kaviár

  • 50 g mangového pyré
  • 25 g šťavy z citróna
  • 0,5 g agar agar
  • 500 ml studeného oleja

Dekorácia

  • jedlé kvety
  • hráškové výhonky
  • bylinky

Postup

  1. Zapneme rúru na 180 °C, plech na pečenie vystelieme papierom
  2. Cesto - múku, maslo, parmezán a soľ dáme do kuchynského robota, spracujeme a pridáme vajce. Vypracované cesto dáme chladiť na 20 – 30 min
  3. Hráškový mousse - sparíme hrášok a rozmixujeme ho s troškou smotany na kašu. Zo zvyšku smotany vyrobíme šľahačku. Hráškovú kašu vmiešame do šľahačky a dochutíme korením. Dáme chladiť
  4. Hľuzovkový mousse - ricottu s hľuzovkovým olejom a troškou nastrúhanej hľuzovky vymiešame, pridáme soľ a korenie. Primiešame trocha šľahačky a dáme chladiť
  5. Vychladené cesto rozdelíme na tri časti. Jednu rozvaľkáme a spravíme 12 mini tartaletiek, dáme piecť. Druhú časť doplníme chia semiačka a vykrojíme 12 sušienok v tvare kruhu. Tretiu časť dofarbíme ube farbivom a vykrojíme 12 ks v tvare listu. Dáme na plech piecť
  6. Dáme piecť 12 parmezánových krúžkov na 5 min, z ktorých po upečení vytvarujeme hniezda
  7. Krevetový mousse - povaríme krevety a rozsekáme ich v procestore. Vyrobíme si majonézu: žĺtok spolu s olejom, soľou, korením a octom začneme mixovať do majonézy. Jemne vmiešame krevety, korenie, soľ, chilli
  8. Koral - všetky ingrediencie zmiešame a dáme smažiť na panvicu
  9. Kaviár - pyré, šťavu a agar povaríme, dáme do striekačky a kvapkáme do studeného oleja, necháme pôsobiť, prepláchneme vodou

Lucia

Jej vášňou sú pralinky, pričom v roku 2020 absolvovala aj kurz so špecializáciou práve na tento typ dezertu. Pečenie jej prirástlo k srdcu už počas štúdií na dievčenskej škole v Rakúsku. Vtedy mala len 17 rokov. Dodnes jej cukrársky štýl vyniká precíznosťou a perfekcionizmom.

Pozrieť si Luckine recepty