Logo Pečie celé Slovensko

Ingina malinová Rubikova kocka

Malinová Rubikova kocka

Kreatívna výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Korpus

  • 6 bielkov
  • 150 g kryštálového cukru
  • 75 g práškového cukru
  • 180 g mandľovej múky

Chrumkavá vrstva

  • 90 g bielej čokolády
  • 12 g slnečnicového oleja bez vône
  • 25 g mandľových lupienkov

Malinové kompoté

  • 225 g malinové pyré
  • 90 g čerstvé maliny
  • 100 g cukor
  • 6 g pektín

Malinová pena

  • 20 g želatíny
  • 1 l malinového pyré
  • 250 g bielej čokolády
  • 85 g cukru
  • 20 g albumínu

Transparentná poleva

  • 200 g vody
  • 220 g cukru
  • 5 g pektínu
  • citrónová šťava

Zrkadlová poleva

  • 150 g vody
  • 300 g cukru
  • 150 g šľahačka 33%
  • 225 g bielej čokolády
  • 15 g želatíny
  • modrá farba

Velúr

  • 90g biela čokoláda
  • 90g kakao maslo
  • Zelená farba

Čokoládová poleva

  • 160 g ruby čokoláda
  • 40 g olej
  • 20 g kakao maslo
  • mrazom sušené maliny

Postup

  1. Korpus - bielka vyšľaháme s cukrom. Zmiešame múku a práškový cukor, preosejeme a primiešame k snehu. Dáme na plech, pečieme asi 15 min na 160 °C
  2. Chrumkavá vrstva - bielu čokoládu roztopíme s olejom, primiešame mandľové lupienky a vyložíme na dacquoise
  3. Malinové kompoté - pyré zohrejeme, pridáme cukor s pektínom, počkáme kým zmes začne vrieť. Pridáme maliny, vyložíme na chrumkavú vrstvu a zamrazíme
  4. Malinová pena - želatínu zalejeme studenou vodou v pomere 1:6. 2/3 pyré zohrejeme. Čokoládu roztopíme. Všetko spojíme, pridáme želatínovú masu a necháme vychladnúť. Zostávajúcu 1/3 pyré, cukor a albumín vyšľaháme. Spojíme základnú masu s vyšľahanou
  5. Formičky naplníme penou a na vrch položíme 3,5 x 3,5 cm štvorčeky (dacquoise, chrumkavá vrstva, malinové compoté), dáme zamraziť
  6. Transparentná poleva - zmiešame vodu a 190 g cukru, zohrejeme. Pridáme zvyšok cukru s pektínom. Dáme zovrieť, pridáme citrónovú šťavu. Obalíme koláčiky, pracovná teplota je 40 °C
  7. Zrkadlová poleva - želatínu zalejeme studenou vodou v pomere 1:6. Vodu s cukrom zohrejeme na 100 °C. Pridáme šľahačku a želatínovú masu do sirupu. Precedíme cez sitko na čokoládu s farbivom. Počkáme kým čokoláda povolí a zmes zmixujeme tyčovým mixérom tak, aby sa nevytvorili bubliny. Precedíme cez sitko. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladiť. Zohrejeme na 37 °C, precedíme znova cez sitko a zdobíme koláčiky pri teplote 28 °C
  8. Velúr - čokoládu a kakaové maslo roztopíme, pridáme farbu, premiešame. Sprejujeme pri teplote 30 - 40 °C
  9. Čokoládová poleva - čokoládu, kakaové maslo a olej roztopíme. Pridáme mrazom sušené maliny. Namáčame kocky

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty