Logo Pečie celé Slovensko

Nadin malinový cheesecake

Malinový cheesecake s ricottou

Osobná výzva

Recepty od Nadi

Ingrediencie

Na korpus

  • 125 g zmäknutého masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 70 g škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 vajce

Na náplň

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotty
  • 200 g krémového syra
  • 150 g práškového cukru
  • 1 a ½ lyžičky vanilkovej esencie
  • jemne nastrúhanú kôru z 1 citróna
  • 1 a ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 vajcia L a 1 žĺtok
  • 300 ml kyslej smotany
  • maliny

Na potretie

  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • maliny a práškový cukor na ozdobenie

Postup

  1. Korpus – maslo vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme ostatné suroviny. Hneď vyvaľkáme a pečieme 10 minút na 180 stupňov
  2. Suroviny na náplň (okrem malín) ručne opatrne vymiešame
  3. Na upečený základ poukladáme maliny, zalejeme krémom a pečieme 30 minút na 160 stupňov
  4. Necháme vychladnúť, zalejeme ochutenou kyslou smotanou a navrch poukladáme maliny a pocukrujeme

Naďa

Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.

Pozrieť si Nadine recepty