Logo Pečie celé Slovensko

Miňova mrkvová torta s mascarpone

Mrkvová torta s mascarpone

Osobná
výzva

Recepty od Miňa

Ingrediencie

Cesto

  • 270 g hnedý cukor
  • 4 ks vajcia
  • 400 ml olej
  • 400 g múka hladká
  • 1,5 lyžička sóda bikarbóna
  • 1,5 lyžička prášok do pečiva
  • 2,5 lyžičky škorice
  • 2 lyžičky zázvoru
  • 0,5 lyžičky soľ
  • 50g kandizovaná pomarančová kôra
  • 1 lyžičky esencia vanilková
  • 400 g mrkva postrúhaná
  • 140 g orechy vlašské posekané
  • 500 g mascarpone
  • 250 g (podľa chuti) cukor práškový
  • 500 g tvaroh jemný
  • 1 citrón

Poleva

  • 200 g biela čokoláda
  • 100 ml smotana na šľahanie

Ozdoba

  • baby mrkvičky s vňaťou
  • oranžové a zelené farbivo

Postup

  1. Trúbu rozohrejeme na 180 stupňov, spodok tortovej formy vystelieme papierom na pečenie
  2. Cukor, vajíčka šľaháme a postupne pridávame olej, šľaháme dokým sa nám všetko nespojí
  3. Pomaly prišľahávame múku spolu so sódou a práškom do pečiva. Prišľaháme škoricu, zázvor, soľ a vanilkovú esenciu. Pridáme postrúhanú mrkvu, orechy, zamiešame a prenesieme do pripravenej tortovej formy
  4. Dáme do predhriatej rúry a pečieme 40-50 minút alebo dokým nebude pozitívny špajdľový test
  5. Tortu vytiahneme, vyberieme z formy a necháme vychladnúť
  6. Potom korpus prerežeme na 3 časti
  7. Cukor s mascarpone a tvarohom vyšľaháme a pridáme šľahačkovú smotanu a zašľaháme
  8. Krémom naplníme tortu a necháme si 1/3 krému na potretie torty
  9. Boky torty do polovice posypeme nasekanými orechmi a necháme stuhnúť v chladničke
  10. Po stuhnutí polejeme vrch torty čokoládovou polevou a zdobíme čokoládovými ozdobami a physalis-om

Miňo

Vyštudoval hotelovú akadémiu a absolvoval aj barmanský kurz. Jeho najväčšou vášňou je však pečenie. Základy získal od svojej babičky a mamy. Veľa tiež čerpá práve z tradičných babkiných receptov, ktoré ozvláštňuje svojou kreativitou.

Pozrieť si Miňove recepty