Logo Pečie celé Slovensko

Ingine pečené nanuky pre deti

Nepečené nanuky pre deti

Osobná
výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Cesto

  • 130 g cukor
  • 4 vajíčka
  • 130 g hladká múka
  • 3 g prášok do pečiva
  • 95 g med
  • 30 g maslo
  • 20 g mlieko
  • 50 g biela čokoláda
  • 70 g kysla smotana
  • 180 g pyré rakytník
  • 60 g cukor
  • 3 g pektín

Poleva

  • 300 g biela čokoláda
  • 15 g kakao maslo
  • 15 g slnečnicový olej

Postup

  1. Maslo, med a mlieko roztopíme. Bielka vyšľaháme spolu s polovicou cukru. Žĺtka s druhou polovicou cukru. K žĺtkam primiešame preosiatu múku a prášok do pečenia. Pridáme tekutú masu a nakoniec vmiešame bielka.
  2. Pečieme na 180 stupňoch 10 minút
  3. Kým sa pečie cesto spravíme si rakytníkovú plnku. Pyré zohrejeme. Pridáme cukor s pektínom a privedieme k varu.
  4. Roztopíme čokoládu a vymiešame s kyslou smotanou. Upečene cesto rozdrvíme a spojíme s čokoládovo- smotanovou masou. Cesto natlačíme do formičiek a dáme zmraziť
  5. Čokoládu, olej a kakao maslo roztopíme, schladíme na izbovú teplotu a obalíme zmrazené cakesicles

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty