Logo Pečie celé Slovensko

Broskyňová kytica

Broskyňová kytica

Kreatívna
výzva

Tomáš z PCS

Recept od Tomáša

Ingrediencie

Vanilkový korpus

  • 150 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 50 ml vody
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 g zaváraných broskýň
  • 100 g bielej čokolády

Čokoládový korpus s melónom

  • 120 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 3 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 50 ml vody
  • ½ kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 g nastrúhaného žltého melónu
  • 100 g mliečnej čokolády

Na ozdobenie

  • 1 žltý melón
  • 6 - 8 broskýň
  • 400 g bielej čokolády
  • 2 ks lollo šalátu
  • 1 slnečnica

Postup

  1. Broskyňový korpus - žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájané broskyne. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút.
  2. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a odkrojíme 2 trojuholníky, zvyšný koláč dáme do misky a pridáme roztopenú bielu čokoládu a šťavu s broskýň. Cele to poriadne postláčame a spravíme si hmotu. Nachystáme formu na nanuky a naplníme ju.
  3. Čokoládový korpus s melónom - žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Dobre vymiešame. Múku rozmiešame s kypriacim práškom do pečiva a kakaom a zamiešame. Zľahka pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Formu vymastíme tukom, posypeme múkou a dáme do nej cesto. Na vrch cesta dáme na kúsky pokrájaný melón. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 30 minút. Po vychladnutí ho vyberieme z formy a dáme do misky a pridáme roztopenú tmavú čokoládu a nastrúhaný žltý melón. Celú hmotu poriadne postláčame, aby sme mohli tvarovať guličky.
  4. Zdobenie - nachystáme si čistý kvetináč, do ktorého si dáme penovú hmotu a na ňu si položíme šalát. Obalíme ho papierom a na vrch spravíme mašľu.
  5. Z ovocia vykrojíme ozdoby, ktoré postupne napichávame na špajdle, časť z nich namočíme do roztopenej čokolády.
  6. Niektoré broskyne si prerežeme na polovicu a necháme na ozdobu.
  7. Ak máme pripravené ovocie na špajdliach, tak namočíme do čokolády vychladené pečené nanuky a guličky. Zvyšnú čokoládu si dáme do vrecka a ozdobíme ňou pečené nanuky a guľôčky.
  8. Pripravené špajdle zapichneme do penovej hmoty.
Tomáš z PCS

Tomáš

Tomáš žije v Trenčíne a pracuje ako barman a tiež sa venuje deťom z detských domovov. So svojimi súrodencami taktiež vyrástol v detskom domove, kde sa zrodil aj jeho vzťah k pečeniu.

Pozrieť si Tomášove recepty