Logo Pečie celé Slovensko

Bezlepková torta od Lucky

Bezlepková torta od Lucky

Kreatívna
výzva

Lucia z PCS

Recept od Lucky

Ingrediencie

Cesto

  • 400 g gaštanovej múky
  • 400 g bezlepkovej múky
  • 750 g mlieka
  • 5 vajec
  • Štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 škoricový cukor
  • Sódová voda podľa potreby 2-3 dcl
  • Olej na potretie panvice

Plnka

  • 500 g mascarpone
  • 400 g creme fraiche
  • 500 ml šľahačku 40%
  • 155 g cukor podľa chuti
  • Vanilkový cukor

  • 1 Lieskovcové praliné
  • 6 banánov

Jedlý mach

  • 1 vajce
  • 100 g hladkej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • 30 g cukor práškový
  • 20 g medu
  • Zelené potravinové farbivo

Čokoládová obruč

  • 100 g bielej čokolády
  • 300 g horkej čokolády

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto spolu vymiešame, môžeme použiť ponorný mixér. Palacinkovú panvicu potierame jemne olejom a pečieme 30ks.
  2. Na krém všetko spojíme (okrem praliné a banánov) a vyšľaháme mixérom
  3. Každú palacinku potrieme krémom, pokvapkáme praliné a naskladáme pár plátkov banánu. Palacinku zložíme do trojuholníka na ¼ ukladáme do kruhu. Na spodok a vrch použijeme celú palacinku nie poskladanú. Tento postup opakujeme kým neminieme všetky palacinky.
  4. Ingrediencie na jedlý mach spolu zmiešame a v miske zohrievame v mikrovlnnej rúre 2 minúty.
  5. Čokoládu na obruč si rozpustíme každú zvlášť. Na podložku najskôr natrieme bielu čokoládu, necháme jemne zatuhnúť. Následne rozotrieme horkú čokoládu, tiež počkáme kým sa čokoláda zatiahne a potom obtočíme okolo obruči potiahnutej potravinovou fóliou a necháme zatuhnúť.
Lucia z PCS

Lucka

Lucka je mamina dvoch detí, žije v Nových Zámkoch a okrem pečenia je aj vášnivou cestovateľkou a zberateľkou cukrárskych kníh od svetových cukrárov.

Pozrieť si Luckine recepty