Logo Pečie celé Slovensko

Perníková chalúpka s láskavými motívmi podľa Ľuba

Perníková chalúpka podľa Ľuba

Kratívna
výzva

Recept od Ľuba Bajaníka

Ingrediencie

Cesto

  • 550 g hladkej múky
  • 225 g práškového cukru
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžica perníkového korenia
  • 175 g medu
  • 3 vajcia
  • žĺtok na potretie

Bielková glazúra

  • 150 až 230 g práškového cukru
  • 1 bielko
  • trocha citrónovej šťavy
  • lyžička solamylu

Postup

  1. Múku, cukor preosejeme cez sitko do nádoby
  2. Pridáme tekutý med, ak je príliš tuhý jemne ho nahrejeme
  3. Pridáme vajíčka, sódu bikarbónu, perníkové korenie a vypracujeme hladké cesto
  4. Pečieme na 170 °C podľa hrúbky
  5. Ihneď po vybratí z rúry potrieme rozšľahaným žĺtkom
  6. Necháme odležať do druhého dňa a zdobíme bielkovou glazúrou
  7. 2 – 3 x preosiaty práškový cukor zmiešame metličkou so zvyšnými surovinam. Pomocou kornútika, alebo malého vrecka a špičky zdobíme