Logo Pečie celé Slovensko

Nadin quiche inšpirovaný Talianskom

Quiche inšpirovaný Talianskom

Osobná
výzva

Recepty od Nadi

Ingrediencie

Cesto

  • 280 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 170 g masla
  • 4 – 6 lyžíc studenej vody

Plnka

  • 150 g mozzarelly
  • 40 g parmezánu
  • 3 vajcia
  • 240 ml šľahačky
  • 1 lyžička soli
  • Tymian
  • Bazalka
  • Čierne korenie
  • 100 g cherry paradajky

Postup

  1. Cesto – múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a spolu miešame do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke
  2. Po odpočinutí cesto premiesime, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme 15 minút na 175 stupňoch. Potom odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť
  3. Plnka – na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymiánom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút

Naďa

Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.

Pozrieť si Nadine recepty