Logo Pečie celé Slovensko

Tatarákové košíčky od Ančí

Tatarákové košíčky od Ančí

Osobná
výzva

Anna z PCS

Recept od Anči

Ingrediencie

Cesto

  • 320 g hladkej múky
  • 160 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 PL vody
  • štipka soli

Raw avokádový tatarák

  • 150 g avokáda
  • 200 g červenej papriky
  • 60 g sušených paradajok
  • 100 g jarnej cibuľky
  • podľa chuti cesnak
  • soľ
  • korenie

Vegan cviklový tatarák

  • 300 g cvikly
  • 100 g jablka
  • 3 ks šalotky
  • 1 PL dijonskej horčice
  • 1 PL balzamikového octu
  • korenie
  • soľ
  • čili
  • píniové oriešky

Mäsový tatarák

  • 250 g hovädzej sviečkovice
  • 2 žĺtky
  • 1 šalotka (červená cibuľa)
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL horčice
  • soľ
  • korenie
  • mletá červená paprika
  • Worcesterova omáčka

Na ozdobenie

  • 12 ks prepeličích vajec
  • Zavárané kapary

Postup

  1. Zo surovín na cesto si vypracujeme vláčne cesto a plníme ním košíčky. Pečieme 10-15 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Z ingrediencií na plnky si pripravíme tataráky a plníme upečené košíčky.
Anči z PCS

Anči

Anička pochádza z Novej Bane má tri deti. Pracovala ako veterinárka na rodinnej farme a venovala sa výrobe čerstvých a zrejúcich syrov z kravského mlieka.

Pozrieť si Ančine recepty