Logo Pečie celé Slovensko

Alenkin špenátový quiche

Špenátový quiche

Osobná
výzva

Recepty od Alenky

Ingrediencie

Cesto

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • soľ

Plnka

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 vajcia
  • 250 g syr gouda
  • 150 g slaniny
  • 150 g kuracie prsia
  • 2 cibule
  • 1 pór
  • 100 g syr v črievku
  • špenátové listy
  • červená paprika - čerstvá
  • tymian
  • cesnak
  • 1 ks mozzarella
  • paradajky

Postup

  1. Korpus - múku a vajce dáme do misy, posolíme a premiešame. Pridáme mierne zmäknuté maslo a rukami vypracujeme vláčne cesto. Keď je pekne hladké, zabalíme ho do fólie a na chvíľu uložíme do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C
  2. Schladené cesto rozvaľkáme, vložíme ho do zapekacej nádoby a uhladíme aj po stranách. Popicháme vidličkou a predpečieme asi 15 minút
  3. Plnka - cesto vyberieme z rúry a kým mierne vychladne, pripravíme si plnku. Opražíme do sklovita cibuľku s jemne nasekanou slaninkou a kuracím mäsom. Pridáme posekaný pór, špenátové listy a červenú papriku. Okoreníme
  4. V mise rozmiešame vajíčka so sladkou smotanou, postrúhaným syrom, syrom v črievku a tymianom. Pridáme zmes z panvice a vylejeme na korpus. Na vrch poukladáme mozzarellu a paradajky
  5. Vložíme do rúry a pečieme cca 30 minút, kým quiche nemá zlatistú farbu

Alenka

Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec. Medzi jej špecializácie patrí carwing – umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek. Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama.

Pozrieť si Alenkine recepty