Logo Pečie celé Slovensko

Miňov syrovo-šunkový quiche

Syrovo-šunkový quiche

Osobná
výzva

Recepty od Miňa

Ingrediencie

Cesto

  • 230 g hladkej múky
  • 150 g špaldovej múky
  • 2 žĺtka
  • 200 g masla
  • ½ KL soli
  • Voda (podľa potreby)

Plnka

  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 80 g schwartzwaldskej šunky
  • 80 g čerstvý baby špenát
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g syr riccota
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 4 vajcia
  • 50 g strúhaný parmezán
  • Soľ, korenie (podľa chuti)
  • Muškátový oriešok
  • 50 ml oleja
  • 100 g cherry paradajky

Postup

  1. Cesto – zo surovín pripravíme kompaktné cesto, ktoré necháme v chladničke odpočívať asi 15 minút. 2/3 cesta rozvaľkáme a vložíme do formy, vymastenej a vysypanej múkou, z druhej časti vytvoríme vrkoč na ozdobenie
  2. Cesto dáme predpiecť do vyhriatej rúry a pečieme pri 180°C asi 15 minút
  3. Plnka – cibuľku nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme na rezance nakrájanú šunku, zľahka orestujeme, pridáme špenát, odstavíme
  4. Riccotu, smotanu a 2 vajcia zmiešame, pridáme soľ, korenie a parmezán. Do tejto zmesi vmiešame restovanú zmes
  5. Vlejeme na korpus, ozdobíme vrkočom, cherry paradajkami a do stredu rozbijeme 1 vajce. Vrkoč potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C asi 35 minút

Miňo

Vyštudoval hotelovú akadémiu a absolvoval aj barmanský kurz. Jeho najväčšou vášňou je však pečenie. Základy získal od svojej babičky a mamy. Veľa tiež čerpá práve z tradičných babkiných receptov, ktoré ozvláštňuje svojou kreativitou.

Pozrieť si Miňove recepty