Logo Pečie celé Slovensko

Torta Dia de Muertos podľa Nadi

Torta Dia de Muertos

Kreatívna
výzva

Recepty od Nadi

Ingrediencie

Korpus Red Velvet

  • 530g hladká múka
  • 37g kakaa
  • ½ lyžičky soli
  • 110g cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • červená potravinárska farba
  • 560g masla
  • 525g cukru
  • 9 vajec
  • 1,5 kypriaci prášok
  • 3 lyžičky vínneho octu
  • 1,5 lyžička sódy

Krém

  • 300g masla
  • 500ml mlieka
  • 50g zlatého klasu
  • 150g cukru
  • vanilkový extrakt

Postup

  1. Korpus Red Velvet – najprv preosejeme múku, kakao, soľ a kypriaci prášok a premiešame. Cmar zmiešame s vanilkovým extraktom a potravinárskou farbou
  2. Vymiešame maslo s cukrom do peny, pridáme vajíčka (vždy po 1 kuse, ktorý zapracujeme). Primiešame postupne múku a cmarovú zmes na striedačku. Nakoniec prilejeme ocot v ktorom sme rozpustili sódu. Už len krátko premiešame a naplníme štvorcovú a okrúhlu formu. Do okrúhlej stačí dať len menšiu časť cesta. Pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút
  3. Krém – z mlieka, cukru, zlatého klasu a vanilkového extraktu uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí primiešame maslo
  4. Štvorcový korpus rozrežeme a naplníme krémom. Potiahnem ho čiernou poťahovacou hmotou. Z okrúhleho korpusu vyrežeme lebku, potiahneme bielou poťahovacou hmotou a ozdobíme v štýle Dia de Muertos
  5. Lebku dofarbíme jedlými fixkami a kvety urobíme z farebnej modelovacej hmoty. Lebku položíme na čierny korpus, ktorý ešte dozdobíme farebnými ornamentami

Naďa

Naďa žije v Prahe a venuje sa hotelierstvu. Vyštudovala cestovný ruch a medzi jej záľuby patria predovšetkým jazda na koni, šport a samozrejme pečenie. Jej prvý vlastný cukrársky kúsok upiekla, keď mala 15 rokov. Išlo o Dobošovu tortu.

Pozrieť si Nadine recepty