Logo Pečie celé Slovensko

Alenkina torta zo záhrobia

Torta zo záhrobia

Kreatívna
výzva

Recepty od Alenky

Ingrediencie

Korpus

  • 12 vajec
  • 360 g kryštálový cukor
  • 280 g polohrubá múka
  • 200 g mleté orechy / 100g vlašské + 100 g lieskové/
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilka
  • 3 PL čierneho kakaa

Krém

  • 0,7l mlieko
  • 500 g práškový cukor
  • 3 vanilkové pudingové prášky
  • 50 g kakao
  • 100 g čokoláda na varenie 70%
  • 500 g maslo
  • 4 banány
  • Rum na ochutenie „punčoviny“
  • Med na dekorovanie

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom na tuhý sneh, zmiešame ho so žĺtkami, a postupne pridáme múku s PDP a orechmi
  2. 2/3 cesta vylejeme do formy / oválnej/ a do zvyšného cesta vmiešame čierne kakao, a toto vylejeme do okrúhlej formy / na priemere nezáleží/
  3. Obidve cestá dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca. 30 minút na 180 stupňov
  4. Na krém si z mlieka, práškového cukru, vanilkových pudingových práškov a kakaa uvaríme hustý krém a do horúceho zamiešame čokoládu. Necháme vychladnúť a vyšľaháme s maslom
  5. Na túto tortu som použila poťahovaciu hmotu, práškové a gelové farby a med na „krv“

Alenka

Sympatická východniarka Alenka pochádza zo Sliepkoviec. Medzi jej špecializácie patrí carwing – umelecké vyrezávanie ovocia a je majsterkou v pečení makróniek. Pečie od 13 rokov a všetko sa naučila viac-menej sama.

Pozrieť si Alenkine recepty