Logo Pečie celé Slovensko

Zemiakový quiche podľa Ingy

Zemiakový quiche

Osobná
výzva

Recepty od Ingy

Ingrediencie

Cesto

  • 230 g studeného masla
  • 340 g hladkej múky
  • 70 g mlieka
  • 10 g soli

Plnka

  • 185 g ošúpaných zemiakov (2-3 stredné veľké kusy)
  • 40 g tvrdý kozí syr (gouda)
  • 100 g mäkký kozí syr
  • 9-12 ks sušené paradajky
  • ½ červenej cibule
  • 40 g vlašských orechov

Zálievka

  • 150 g mlieka
  • 160 g šľahačky
  • 1 vajce
  • 2 žĺtka
  • 22 g kukuričného škrobu
  • 30 g tvrdého kozieho syra
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup

  1. Korpus - múku zmiešame so soľou. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Vymiešame, pridáme studené mlieko. Vypracované cesto vyvaľkáme a vyložíme do formy
  2. Plnka - zemiaky uvaríme a urobíme z nich pyré. Tvrdý syr nastrúhame. Všetky suroviny naukladáme do formy
  3. Zálievka - všetky suroviny na zálievku zmiešame
  4. Suroviny poukladané vo forme zalejeme zálievkou. Pečieme cca 40 min pri 180 - 200 °C

Inga

Inga pochádza z Litvy, ale od roku 2012 žije na Slovensku. Počas materskej dovolenky zvládla absolvovať aj niekoľko kurzov a jej špecialitou sú kombinácie netradičných chutí zákuskov.

Pozrieť si Ingine recepty