Nahlas

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne.

Autorky a autori: Marek Moučka – 420 ton / Eduard Cicha – Domec / Jonáš Gruska a Tereza Dodoková – Radikálna pozornosť / Dorota Vlnová – Betónová nenávisť / Soňa Koželová – Neveda / Tereza Križková – Mínus 350 gramov / Barbora Sliepková – Pišta / Juraj Šlauka – Šťať proti vetru
Popis epizódy
Séria rozhlasových dokumentov Nahlas / Krátka správa z búrlivej myšlienkovej sínusoidy väzobne stíhaného muža. Fíčer vznikol počas krátkej vychádzky v očakávaní blížiaceho sa konca niekoľkoročného pobytu v ústave na výkon trestu odňatia slobody v Hrnčiarovciach nad Parnou. Je autentickým náhľadom do mysle odsúdeného. Autorský rozhlasový fíčer Juraja Šlauku.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Bio autora: Juro Šlauka (1982) je rodákom zo Stupavy. Vyrastal vedľa smetiska a opustenej cementárne, čo v značnej miere dodnes esteticky ovplyvňuje jeho tvorbou. Po absolvovaní obchodnej akadémie vystriedal viacero zamestnaní. Pracoval v mäsokombináte, domove dôchodcov, bol likvidátorom v poisťovni. Po štúdiu dramaturgie a scenáristiky na Vysokej škole múzických umení debutoval celovečerným hraným filmom PUNK JE HNED!, ku ktorému tvorí rozhlasový fíčer ŠŤAT PROTI VETRU krátke informačné postskriptum.

Ďalšia tvorba autora pre rozhlas:

Pásmo o poetke Anne Sextonovej
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11248/1994743

Hlas povojnovej generácie/ Pásmo o živote a diele Wolfganga Borcherta.
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11248/1137188

Pásmo o rakúskej poetke Friederike Mayröckerovej
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11248/1801924

Pásmo o poetke Ingeborg Bachmannovej.
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11248/1593015

Pásmo o básnikovi Gottfriedovi Bennovi
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11248/1364868

Pásmo o básnikovi Paulovi Celanovi
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11248/1548029

sťat.png

Archív - zvoľte dátum