Nahlas

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne.

Autorky a autori: Marek Moučka – 420 ton / Eduard Cicha – Domec / Jonáš Gruska a Tereza Dodoková – Radikálna pozornosť / Dorota Vlnová – Betónová nenávisť / Soňa Koželová – Neveda / Tereza Križková – Mínus 350 gramov / Barbora Sliepková – Pišta / Juraj Šlauka – Šťať proti vetru
Popis epizódy
Séria rozhlasových dokumentov Nahlas / Zaostrenie na lišajníky, nenápadné malé organizmy na pomyselnom okraji. Dôležité a jednak opomínané súčasti takmer všetkých ekosystémov na planéte. O ich podstate vedú dialóg autori fíčra - Jonáš Gruska a Tereza Dodoková.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Bio autorov: Jonáš Gruska študoval Institute of Sonology v Haagu a Hudobnú akademiu v Krakove. V roku 2011 založil spoločnosť na výrobu zvukových nástrojov LOM a vydavateľstvo, ktoré sa zameriava na východoeurópske/stredoeurópske experimentálnu hudbu a zvuk. V roku 2018 založil LOM space, miesto pre súčasný zvuk v Bratislave. Je autorom niekoľkých albumov ako napríklad Žaburina alebo Spevy a pod LOM labelom publikoval knihu Petržalské lišajníky.

Tereza Dodoková je absolventkou scenáristiky na FTF VŠMU. Aktuálne vyvíja celovečerný debutový film Mína v produkcii Silverart. Spolupracovala na niekoľkých krátkometrážnych experimentálnych, dokumentárnych a hraných filmoch. Zameriava sa na experimentálny film, filmovú publicistiku a prácu s archívom. Je členkou kolektívu Pontón.

Ďalšia tvorba autorky pre rozhlas:

Enviromentálny žiaľ
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1938834


Gruska_Radikálna pozornosť_bio foto (autorka foto Ester Mládenková).png

Archív - zvoľte dátum