Nahlas

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne.

Autorky a autori: Marek Moučka – 420 ton / Eduard Cicha – Domec / Jonáš Gruska a Tereza Dodoková – Radikálna pozornosť / Dorota Vlnová – Betónová nenávisť / Soňa Koželová – Neveda / Tereza Križková – Mínus 350 gramov / Barbora Sliepková – Pišta / Juraj Šlauka – Šťať proti vetru
Popis epizódy
Séria rozhlasových dokumentov Nahlas / Dňa 12.10.2022 došlo na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň k vražde dvoch nevinných ľudí a jedna osoba bola zranená. Fíčer “Betónová nenávisť” je príspevkom do diskusie, ktorého východiskovým bodom je práve táto vražda z nenávisti. Viac ako podrobné skúmanie tragédie, slúži fíčer ako pripomenutie, že to, čo sa deje najzraniteľnejším skupinám a zloba, ktorá sa na nich valí z každého rohu, sa veľmi ľahko môže presmerovať na akúkoľvek inú skupinu ľudí. Fíčer je mozaikou rozhovorov s ľuďmi, ktorí sa rozhodli postaviť voči nenávisti a nemlčať. Autorský rozhlasový fíčer Doroty Vlnovej.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Bio autorky: Dorota Vlnová je absolventkou Ateliéru dokumentárnej tvorby u Petra Kerekesa na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave. Počas štúdia natočila film o Ivanovi Štrpkovi Jasné miesta (2018), diel o architektovi Ferdinandovi Milučkom zo série IKONY (cena IGRIC pre mladého tvorcu), či krátky film zo série Rumunská čítanka pre ČT. Pre RTVS vytvorila aj niekoľko rozhlasových fíčrov, film zo série "Budujeme Slovensko II", či pripravovanú sériu dokumentov "Svet na Slovensku". Ostatným filmom je "Po nás potopa" o dôsledkoch klimatickej krízy. Pôsobila vo videosekcii denníka SME, rada spolupracuje s neziskovkami. Momentálne pracuje na projektoch vo fáze vývoja, je absolventkou Sokratovho inštitútu.

Ďalšie projekty autorky pre rozhlas:

Večná láska za sto eur
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1414278

Obraz zvuku
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1673887

radikalna nenavisť.png

Archív - zvoľte dátum