Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 26.01.2019, Hamarosan itt az államfőválasztás dátuma, utána májusban Európa-parlamenti választások lesznek, és már csak 15 hónap van hátra a hazai parlamenti választásokig. A tavalyi évhez hasonlóan, az idei esztendő is kusza és zajongó lesz-e? Az itteni magyarok választási kedvét az országos átlag alatt mérik, így z MKP-nak megvan-e a külön stratégiája, hogy beválthassa reményeit az államfőválasztáson, megtartsa pozícióit az Európa-parlamenti választásokon, és elérje, hogy 10 év kihagyás után újra parlamenti erővé váljon? Ennek esélyeit mennyiben rontja egy-egy olyan járási ügyé kerekedett helyi huzavona, amilyennek most Gútán lehetünk szemtanúi? És örül-e már az elnökjelölti csatáknak, nekünk mezei magyaroknak pedig annak kell-e örülnünk, hogy legalább ezen a fórumon találkozik egymással az MKP és a Híd? Államfőjelöltként kérni fogja-e az alakuló Magyar Fórum támogatását? Ez csak öt felvetés több más közéleti kérdés közül, amelyekről Menyhárt Józseffel, az MKP elnökével Miklósi Péter beszélget.