Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 15.06.2019, Három héttel az Európa-parlamenti választások után mi körvonalazódik határozottabban: az, hogy a demokraták és européerek táborának immár megerősödve nyert ügye van, vagy az Európai Uniót szidalmazó populista és radikális erők átmenetileg pusztán elszámították magukat? Milyenné alakul majd az EU és Nagy-Britannia viszonya, ha Theresa May helyébe valóban a felelőtlen Boris Johnson lép? A minap Pozsonyban tartott Globsec-konferencián pedig több tekintetben az is felvetődött, hogy Donald Trump láthatóan gyöngíteni, Putyin pedig felbomlasztani igyekszik az Európai Uniót, de vajon mennyiben járulnak hozzá Európa sebezhetőségéhez például, a visegrádi négyek? Ez csak három felvetés azon témák közül, amelyekről František Šebejjel, a parlament külügyi bizottságának korábbi elnökével Miklósi Péter beszélget.