Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 29.06.2019, A meteorológusok forró nyarat ígérnek. De vajon mivel bíztatnak a hazai magyar pártok: lépéseikre a kiszorítósdi, a befogadósdi, vagy legalább a párbeszédesdi lesz-e jellemző? Visszapillantva: hiba volt-e belpolitika okozta sorozatos hőségben is rendre a hűség mellett dönteni, – az eddig nem sok jó szót érdemlő kormánykoalícióban? Lesz-e, aki elvágja a szlovákiai magyar pártok remélt közösködésének gordiuszi csomóját? A mai helyzetben kijózanító tanulság-e, hogy sem a Hídnak, sem az MKP-nak nincs képviselője az Európai Parlamentben? Ki viszi el majd a balhét, HA netán márciustól a szlovák parlamentben sem lesz képviselete a szlovákiai magyarságnak? És vajon egy pártelnöknek is vannak-e rémálmai? De az is szóba jöhet, kapott-e meghívót a Kárpát-medencei pártelnökök martosi kerekasztalára? Bugár Bélával, Miklósi Péter beszélget.