Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 28.09.2019, Miért nincs folyamatban még 2019 őszén sem a négy évvel ezelőtt beharangozott országos kórházreform? Vajon a szakmai vagy a politikai zűrzavar a nagyobb-e körülötte? Hogyan működik nálunk és milyen ma a kórházi ellátás nívója – a páciens szemszögéből nézve? Szakmai szempontból miért sanda ötlet, hogy a bukdácsoló korházreformot alkotmánytörvény szentesítse? És ha négy esztendő nem volt elég egy átfogó kórházreform elindításához, akkor Szlovákiának van-e egyáltalában kielégítő egészségpolitikai víziója? Doktor Pásztor Lászlóval, a Szlovákiai Magánorvosok Társulásának tiszteletbeli elnökével Miklósi Péter beszélget.