Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
’89. november 17-e előtt Csehszlovákia politikai rendőrségének, a hírhedt ŠtB-nek volt-e sejtelme arról, hogy Prágában a diáknapi tüntetés a rendszerváltás kezdetévé fejlődhet? Illetve: sorsdöntő napokban tapasztalt passzivitása vajon felfogható-e úgy, hogy már az ŠtB sem bízott igazán a Husák-rezsim továbbélésében? Mennyiben voltak hitelesek a hamarosan nyilvánosságra került első ügynöklisták, főként azután, hogy december elején még egy nagyszabású aktatisztogatási akció zajlott? A mából visszanézve, a kommunista érával való történelmi szembenézés során, a hazai közvélemény annak helyén és őszinte mélységében kezeli-e az egykori ŠtB ténykedését? Miként számunkra nyilván utólag sem közömbös kérdés, vajon a politikai rendőrség a kommunizmus évtizedeiben kiemelt érdeklődéssel figyelte-e a félmilliós szlovákiai magyarság aktivitásait? Bukovszky Lászlóval a prágai Állambiztonsági Szolgálatok levéltárának korábbi főigazgatójával, Miklósi Péter beszélget.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

 

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Sobota 27.04. 11:05
  • Utorok 30.04. 13:05
  • Sobota 4.05. 11:05
  • Utorok 7.05. 13:05
  • Sobota 11.05. 11:05
  • Utorok 14.05. 13:05
  • Sobota 18.05. 11:05