Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Kereken egy esztendeje, hogy a tavalyi szökőév szökőnapján a hazai magyarság politikai képviselete kívül rekedt a szlovákiai törvényhozás házán. Visszanézve az elmúlt 12 hónapra, az akkori MKÖ pártjai és a Híd levonták-e a szóban forgó kudarc tanulságait? Megvan-e a reális alapja annak, hogy együtt visszanyerjék az elkedvetlenedett vagy a más pártokhoz átszavazó magyar választói sokaság bizalmát? Katarzist hoz-e az augusztusban született hárompárti összetartási szándéknyilatkozat a szlovákiai magyar politikai királydrámában? Illetve: milyen párhuzamokat mutat ez a sajátos szomorújáték egy, már 1992-ben is lejátszódott hasonló helyzettel? Agárdy Gábor akkor az MKDM, tehát a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom vezetőségi tagja volt, és egy minap írt jegyzetében pedig arra figyelmeztetett, hogy a szlovákiai magyar politikai egység kialakítása nem holmi pókerparti! Miklósi Péter műsora, a DÉLIDŐ szombaton 11 óra után itt a Pátria Rádióban.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Sobota 30.03. 11:05
  • Utorok 2.04. 13:05
  • Sobota 6.04. 11:05
  • Utorok 9.04. 13:05
  • Sobota 13.04. 11:05
  • Utorok 16.04. 13:05
  • Sobota 20.04. 11:05