Seriál Priznanie
Seriál Priznanie

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Délidő - Čas poludnia

A figyelmeztető jelek szembeszökőek: a hőmérséklet globálisan új maximumok, a faji sokrétűség az új minimumok felé tart, a tengeráramlatokban alapvető változások mutatkoznak, bolygónk hatalmas területei az évszázad végéig az emberiség számára holt zónákká alakulnak. Ebben a valóságban zajlott a skóciai Glasgow-ban az ENSZ 26. klíma-világtalálkozója – egyesek szerint elfogadható sikerrel, a szigorúbb vélekedők szerint képlékeny, sőt lehangoló eredményeket hozva. Melyik hát a reálisabb értékelés? Glasgow-ban a túl sok kompromisszum tényleg felülkerekedett-e annak józan tudatosításán, hogy máig nagy a szakadék a tornyosuló válságjelek és legalább a 2015- ös párizsi klímaegyezményben foglaltak megvalósulása között? A jövőjüket nézve joggal frusztáltak-e a fiatalok? És mert vége a kifogások, az alibizmusok idejének, pazarló életvitelünkben visszaállítható-e még az éghajlat- és környezetóvás éthosza? Miklós László professzorral Miklósi Péter beszélget.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Sobota 29.01. 11:05
  • Utorok 1.02. 13:05
  • Sobota 5.02. 11:05
  • Utorok 8.02. 13:05
  • Sobota 12.02. 11:05
  • Utorok 15.02. 13:05
  • Sobota 19.02. 11:05