Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 30.09.2017, Melyek a roma fiatalok iskoláztatását érintő stratégiai intézkedéscsomag már konkrétan megtett lépései a tavalyi kormányváltás óta? Milyen mély a társadalmi és etnikai szegregáció, ha egy roma polgárjogi aktivista szerint a virágokat és kutyusokat védeni népszerű, a romákat nem az! A 2013-ban Szepsiben történt romaellenes rendőri attak roma szemtanúja szerint Pozsonyban őt emberként, Szepsiben csak cigányként kezelik. És miről árulkodik Szepsi közéleti hangulata, ha ott augusztus végétől, hamariban épített elkülönítő kerítés választja el a magyar és a szlovák alapiskolát. Minderről Ravasz Ábel kormánybiztossal Miklósi Péter beszélget, de az utóbbi témában telefonon az érintett iskolák igazgatónőit is kapcsoljuk.