Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 16.12.2017, A 35 OECD-tagállam közül Szlovákiában és Lettországban a legintenzívebb az erdőpusztítás. Nálunk ez 2002-ben hatmillió, tavalyelőtt már kilencmillió köbméter fa kitermelését jelentette. Egyben azt is, hogy Szlovákiában nem egész másfél évtized alatt cirka hétszáz négyzetkilométernyi területről tűntek el erdők. Ki a felelős ezért a törökgazdálkodásért, miért pont a természet védett zónáiban zajlik a legélénkebb sáfárkodás; miért beszélnek az Alacsony-Tátrában történtek kapcsán erdőkatasztrófáról az ökológusok, erdeinkre miért veszélyesebb az ember, mint a kártékony betűzőszú vagy a viharkárok? Csicsai Gábor államtitkárral és Miklós László korábbi környezetvédelmi miniszterrel Miklósi Péter beszélget.