Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 13.01.2018, Az MKP milyen új, eddig kevésbé propagált célkitűzésekkel vágott neki a 2018-as esztendőnek? A hazai magyarság az elmúlt negyedszázadban hogyan találta meg helyét az önálló Szlovákiában? Az MKP akarja-e a független magyar civil szféra kialakulását nálunk, és ha igen, hát mivel fogja azt elősegíteni? Miért volt csak egyszeri fellobbanás az egy új korszak kezdetét ígérő össztársadalmi magyar–magyar párbeszéd, és mi teszi lehetetlenné a Híddal való együttműködést? Illetve: a századik évét taposó szlovákiai magyar politikatörténetben miért dívik ma is az együtt nem hagyománya? Milyenek az MKP kapcsolatai az etnikai politizálás elvétől elzárkozó szlovák jobbközép pártokkal; és egyáltalában vannak-e komolyan vehető szövetségei? Menyhárt Józseffel, az MKP elnökével Miklósi Péter beszélget.