Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Čas poludnia|Délidő

Sobota 17.02.2018, Február 15-én múlt huszonhét esztendeje, hogy Magyarország, Lengyelország és az akkor még egységes Csehszlovákia állam- és kormányfői hármas csúcstalálkozót tartottak Visegrádon és az európai integrációval kapcsolatban együttműködési nyilatkozatot írtak alá. Az önálló Szlovákia megalakulásával ez a csoportulás a visegrádi négyek országcsoportjává bővült. A sors iróniája, hogy a V4 az integráció jegyében indult ugyan, napjainkban viszont e közép-európai országok közül három mintha Unió ellenes blokknak látszana, és csak Szlovákia tűnik EU-barátnak. E meglepő látleletről Hunčík Péterrel, Václav Havel elnöki tanácsadóinak egyikével Miklósi Péter beszélget.