Rozhlasové hry - Archív extra

Rozhlasová hra – najreprezentatívnejší žáner rozhlasovej umeleckej tvorby.

Rozhlasové hry: Archív EXTRA
Popis epizódy
Pôvodná rozhlasová hra oceňovanej autorky Ivice Ruttkayovej zachytáva ženu, traumatizovanú domácim násilím, uprostred vzťahovej krízy. Na jej pozadí ponúka autorka závažnú sondu do súčasnej spoločnosti.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Príbeh ženy, ktorú vzťah s násilným mužom privedie až na dno. Na lavičke v spoločnosti bezdomovca rekapituluje svoj doterajší život pokúša sa nájsť silu pre nový začiatok. Introspektívna sonda do života stredostavovskej ženy sa odohráva v kontexte života ľudí z ulice. Autorka s nimi urobila množstvo rozhovorov, ktorých útržky sa objavujú aj v rozhlasovej hre.

Vďaka týmto osobným výpovediam ponúka hra aj závažnú sondu do súčasnej spoločnosti a jej hodnôt ako domov, rodina, solidarita so slabšími. Pre RTVS naštudovala oceňovaná režisérka Natália Deáková s hudbou Jakuba Kudláča a zvukovým dizajnom Ľubice Olšovskej. Titulnú postavu stvárnila Alena Pajtinková, ďalej účinkujú Ida Rapaičová, Zuzana Kronerová, Zuza Piussi, Tomáš Vravník, Zuzana Porubjaková, Ľubo Burgr, Peter Kadlečík, Ján Rampák a Dada Gudabová.

Produkcia – Marcela Stanková
Scénická hudba – Jakub Kudláč
Hudobná dramaturgia – Matúš Wiedermann
Majster zvuku – Ľubica Olšovská
Dramaturgia – Ján Šimko
Réžia – Natália Deáková

Archív - zvoľte dátum