Hudba o piatej

Reláciu Hudba o piatej tvoria štyria redaktori, každý sa vo svojej časti venuje inému žánru. V nedeľu podvečer si môžete vypočuť vždy jeden z dielov:
Hudba o piatej – Zvuky a vlny
Nechajte sa unášať na vlnách ambientnej, atmosférickej a meditatívnej hudby, ktorá vám spríjemní nedeľný podvečer. Pohľad na súčasnú tvorbu svetových i slovenských experimentátorov pripravuje Juraj Jori Polgáry.
Hudba o piatej - Gospel
Exkurz do histórie aj najnovších nahrávok prevažne amerických gospelových hudobníkov, skupín a spoločenstiev s Jozefom Brisudom.
Hudba o piatej – spievajúci básnici
Básnik vidí to, čo iní nie. To zhmotnené, uchopiteľné zmyslami, no i to jemnohmotné, čo iní nevidia. To, čo sa odohráva medzi riadkami reality, neraz v intimite jeho „mikrovesmíru“. Vidí, a v roli „pozorovateľa“ nám o obrazoch rozpráva. Na vyhliadku spievajúcich básnikov vás pozýva Ivan Had Weiss.
Hudba o piatej – artrock
Relácia o progresívnom a umeleckom rocku. V 60-tych a 70-tych rokoch 20. storočia tento žáner tvoril významnú protiváhu k strednoprúdovej populárnej hudbe. Kombinuje prvky klasickej, etnickej či džezovej hudby a na svete azda neexistuje rocková skupina, ktorá by sa aspoň okrajovo nedotkla tohto žánru. Zasvätené komentáre o tejto scéne si môžete vypočuť raz mesačne s redaktorom Jánom Dúbravským.

Vysiela sa: nedeľa 17:00-18:00.
Popis epizódy
Spievajúci básnici: "Na úteku". Relácia autora Iva Weissa uvedie štúdiové nahrávky z repertoáru známych slovenských pesničkárov: Miloš Janoušek, Števo Šanta & Ostrov, Zuzana Mikulcová & Sanyland, združenie VOĽNÉ, Nany, Bobova diéta, Edo Klena a Východ, Edo Klena & Klenoty, Pathetic Hypermarket Band, Jednofázové kvasenie, Plyš