Organové koncerty pod pyramídou

Organ v budove Slovenského rozhlasu je dominantou Veľkého koncertného štúdia a patrí k najväčším na Slovensku a v strednej Európe. Myšlienku využiť tento cenný nástroj na pravidelné organové recitály sa podarilo prvý raz zrealizovať v roku 1994. Cyklus Organových koncertov pod pyramídou sa koná každoročne od januára do júna za účasti domácich a zahraničných interpretov. Koncerty majú formu nedeľňajšieho matiné a ich výnimočnosť spočíva aj v realizácii priameho prenosu vo vysielaní Rádia Devín.
V roku 2023 sa uskutoční jubilejný 25. ročník koncertného cyklu, na ktorom vystúpi plejáda slávnych organistov: Levente Kuzma, Jan Doležel, Jean-Christophe Geiser, Tomáš Mihalik, Denisa Gibalová Kabáčová, Krzysztof Urbaniak.

Vysiela sa: raz mesačne v nedeľu o 10.30
Popis epizódy
Priamy prenos organového koncertu z Veľkého koncertného štúdia SRo. Hrá švajčiarsky organista Jean-Christophe Geiser. Na svojom recitáli v Slovenskom rozhlase uviedol okrem diel Johanna Sebastiana Bacha a Louisa Viernea predovšetkým málo frekventované a pre náš kultúrny kontext neznáme diela 17. až 20. storočia.