ŠtB: Prísne tajné

Súbežne s televíznym dokumentárnym cyklom štartuje aj v Slovenskom rozhlase séria špeciálnych relácií s rovnomenným názvom. Séria „ŠtB: Prísne tajné“ mapuje citlivé miesta našej minulosti. Obdobie totalitných perzekúcií komunistického režimu a ľudské osudy, ktoré ničila totalitná polícia - Štátna bezpečnosť.
Moderátorky Soňa Gyarfašová a Zuzana Botiková sa v nej budú pýtať, ako sme sa vyrovnali so svojou minulosťou. A ako táto minulosť ovplyvňuje aj našu súčasnosť.

Dokurelácia sa skončila vo februári 2023.

V rubrikách Rádia Slovensko nájdete rozšírené články ku každej téme tejto dokusérie, kliknite tu.
Popis epizódy
Spomínate si na časy, keď Československo obopínala železná opona? Dnes sa spolu vrátime sa teraz spolu v čase a pozrieme sa tiež na jej tiene, ktoré zostali aj v slobodnej dobe. Zaznie príbeh našej rozhlasovej kolegyne Bibiany Wallnerovej, vtedy ešte Kováčikovej, ktorej rodina sa pokúšala o útek za hranice. Jej sestru Dorotu pri pokuse o prechod pohraničníci zastrelili. Bibiana dostala dva roky nepodmienečne, jej mama päť rokov, otec dvanásť rokov a ten vo väzení neskôr zomrel. | Moderuje: Soňa Gyarfašová. | Dokureláciu „ŠtB: Prísne tajné“ pripravuje RTVS - Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1 a vysielame ju každú druhú nedeľu v mesiaci o 20:05.