Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Miért fontos, hogy egy bíró, kiváltképpen ha alkotmánybíró az illető, akkor szabad ember legyen? Ne legyen másoknak se alárendelve, se elkötelezve, hogy független, elfogulatlan – és emellett kitűnő jogász is legyen? Miért nyilatkozhatta a minap, hogy az alkotmánybíró-jelöltek körüli fiaskó meg hercehurca végül is nemcsak az Alkotmánybíróságot bénította meg, hanem a jelölteket is megalázta. És ha 1998-ban komolyabban belekóstolt is a politikába, miért vágyott el ebből a közegből, hogy – akár a fiatalon megálmodott ügyvédi pálya helyett –, 2000 januárjától összesen 19 évig alkotmánybíró legyen? Miklósi Péter ezen a héten Mészáros Lajossal beszélget.