MS v hokeji 2022
MS v hokeji 2022

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Milyen aggályok, félelmek és fóbiák érik manapság a leggyakrabban a gyermekeket, és okos-e, ha ezekben a helyzetekben ők maguk akár a telefonnos bizalomvonalak segítségét kérik? A szülők, konfliktusos világunkban, mivel nevelhetik empátiára a gyerekeiket? A gyerekkorban melyek a 21. század leggyakoribb magatartás- és tanulászavarai? És ha a gyerek valóban nem tanult meg tanulni, akkor az iskola vagy a szülő segítsen inkább? Illetve: a szabadidejében vagy a tehetségét csiszolandó hány és milyen szakkörökre járjon? No meg helytálló-e az a nézet, hogy az okostelefonok tönkreteszik a felnövekvő generációt?! Néhány felvetés azok közül, amelyekről Strédl Terézia pszichológussal, tanszékvezető egyetemi oktatóval Miklósi Péter beszélget.