Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Az Egészségügyi Világszervezet szerdán este kihirdette a pandémiát, azaz a világjárványt a koronavírus-fertőzés rohamos terjedése miatt. Ebben a helyzetben ha rettegnünk talán nem is, de Szlovákiában esetleg szintén fel kell-e készülnünk a legrosszabb forgatókönyvre – legalábbis ami a bármikor előálló rendkívüli helyzetek kialakulásának esélyeit illeti?! A gyakorlatban hogyan befolyásolja hát az életünket a járvány, számíthatunk-e a Kínában már eredményeket hozott tapasztalatokra a koronavírus európai terjedésének megfékezésében? Egyénileg mire ügyeljünk, hogy dacolni tudjunk a víruskrízissel; házilag mi erősítheti az immunrendszerünket, hogyan járjon el üres napjaival aki karanténba kerül, hogy a nyugtalanságát is legyőzze; és miért ne essünk pánikba rögtön az első tüsszentésnél, hiszen benne járunk még az influenzák természetes időszakában is. Okos-e felvásárlási lázba esni; érdemes-e akár a nyári szabadságot tervezgetni? A DÉLIDŐ vendégszékébe Miklósi Péter ezúttal dr. Pásztor Lászlót várja,