Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A Délidő e heti vendége a sajtóban minap megjelent naplójegyzetében szóbahozta, hogy gyakran el-eltűnődik azon, vajon a köztudatban ott él-e még a 89-es bársonyos forradalom valósága annak 50. évfordulóján is -- vagy addigra az emberek tudatában elsikkad a szabadság meg a demokrácia fogalma...Egy friss lapinterjúban pedig annak a gondolatát is fölhozta, hogy a politikusoknak pszichoteszten illene átesniük ahhoz, hogy demokratikus keretek között megválaszthatók legyenek. Nos, mekkora gerincroppantó púpot visel a hátán a társadalom, ha a kritikai gondolkodást ilyen mély dilemmák jellemzik? A csehszlovákiai rendszerváltás 31. évfordulójának küszöbén erről beszélget Huncik Péter pszichiáterrel és köziróval Miklósi Péter .