Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Ez idén, a koronaidők hozta helyzetnek megfelelően, szigorúbb arculatát mutatja a karácsony. Kijárási tilalom van, ami az ünnepekre is csak legeslegszűkebb körű családi összejövetelek kormányzati parancsát írja elő. Így hát a küszöbönálló ünnepkör aktuális jelszava ezúttal akár az lehetne: zárt ajtók, nyitott ablakok! Ez a fékezett tempójú szükségelzártság azonban – az előző évtizedek karácsonyaival szemben –, a megszokott családi kör távolmaradását, sőt, rengeteg ember számára a magányt is jelenti. Ez a bizonytalanság mit tesz a lelkünkkel, a gondolatainkkal; miként mutatkozik meg a kapcsolatainkban, illetőleg feldolgozható-e a magány úgy, hogy pozitív önismereti folyamatokat is elindítson bennünk?! Bordás Sándor pszichológussal, Miklósi Péter beszélget.