Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Spontán káosz és az Egyesült Államok elnöke által fölhergelt tömeg indulata, vagy az amerikai demokrácia elleni célzott támadás volt-e Washingtonban a Kapitólium január 6-ai, öt halálos áldozattal járó ostroma? Mi fűti, mi egyesíti Donald Trump választóinak és elvakult támogatóinak táborát? A most történtek és a hepciáskodva távozó elnök négy éve után, sikerülhet-e Joe Bidennek ha egyesítenie nem is, legalább megbékétenie az Egyesült Államok két táborra szakadt lakosságát? A hagyományos liberális demokráciára nézve mivel járhat az, hogy Donald Trump már a 2016-os választási kampányának kezdetétől, majd a Fehér Házba lépve még inkább szalonképessé tette a gyűlöletet, az extrémizmust, a nacionalizmust és a hazudozást?! Illetve január 20-a után a háttérből fog-e, tágabb összefüggéseiben akár világviszonylatban is, kísérteni a trumpizmus? És a demokrácia alapelvei elleni washingtoni roham láttán, jókat nevethetett-e a markába Peking, Moszkva, Teherán vagy Minszk? Bara Zoltán elemzővel Miklósi Péter beszélget.