MS v hokeji 2022
MS v hokeji 2022

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
A köztudat azt tartja, hogy a történelem nem ismétli önmagát, Szlovákiában mégis éppen 10 évvel a 2021-es súlyos kormányválság után 2021-ben is hetek óta magas hullámokat vet a hazai belpolitika. Sőt, Richard Sulík és Igor Matovics személyében még azonos szereplőket is érint. Igaz, ők ketten 10 évvel ezelőtt nem más párti koalíciós partnerek, hanem az akkori SAS parlamenti klubjának tagjai voltak – csupán más-más véleményen. Vajon hogyan látja hát az akkori politikai viharok, és az utóbbi napok-hetek kormányváláságának párhuzamait egy olyan aktív politikus, aki 2010 és 2016 között előbb pártja frakcióvezetője, majd négy éven át gyakorló miniszter is volt. Azonosságokról és különbözőségekről, koalíciós krízishelyzetek feszültségéről, és álláspontok ütközéséről Sólymos Lászlóval Miklósi Péter beszélget.