MS v hokeji 2022
MS v hokeji 2022

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Káosz a kormányban, a féltucat megürült miniszteri bársonyszék egyike épp az oktatási tárcáé; a pandémia végett az iskolák zömében már egy éve szünetelő tantermi oktatás; mindenütt tanácstalan bizonytalanság; és március 28-án hagyományosan az országos pedagógusnap! Távirati stílusban így foglalhatók össze a hazai közoktatásban kialakult állapotok. Aligha dőreség hát szóba hozni: milyen kondícióban van hát 2021 tavaszán Szlovákiában az iskolaügy, illetve ebben az országos zűrzavarban melyek a hazai magyar iskolák sajátságos gondjai? És egyáltalában lehet-e mostanában komolyabban felvetni, hogy a szükséges reformok keretében miként alakuljon a nemzetiségi, esetünkben a magyar iskolák hálózata? Minderről Fodor Attilával, a Comenius Intézet igazgatójával Miklósi Péter beszélget.