Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Tavaly tavasszal hiú ábránd volt-e, hogy a tisztességes Szlovákiáért kiáltó kormányváltás sodra szilárdan ható enyvként fogja strapabíróvá tenni a négypárti koalíciót? Vajon csak a bocsánatos viták bizonysága, vagy rossz ómen, hogy a koalíció nézeteltérései miatt a parlament mostanában már két ízben egy egész hétre felfüggesztette a munkáját! És azt mire véljük, hogy a koronaidők megkötései ellenére pár hónap alatt 600 ezren csatlakoztak a már most új választásokat kérelmező népszavazás ellenzéki kezdeményezőihez? Arról pedig mit gondoljunk, hogy Igor Matovič váratlan helyen: Orbán Viktornál talált magának szövetségest. Meg hát milyenek lehetnek az OĽaNO parlamenti frakciójában a valós erőviszonyok, ha az ellenzék utóbbi bizalmatlansági indítványáról szavazva, a vezető kormánypárt képviselői egy matoviči és egy hegeri táborra szakadtak. Sőt, az Igor Matovič mellényzsebébe bújt Gyimesi György azóta több alkalommal kijelentette, hogy pártjuk részére, Mária Kolíková nem a leghitelesebb tárcavezető az igazságügyi minisztérium élén. Erről, illetve más hazai közpolitikai témákról Gál Zsolt politológussal és egyetemi oktatóval Miklósi Péter beszélget.