Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Popis epizódy
Milyen irányba tartanak Szlovákia és Magyarország kapcsolatai a diplomáciai pengeváltás, illetve a kormányfők párkány-esztergomi hídsétája után? Mi az üzenete a csehországi parlamenti választás eredményének Közép-Európa, kiemelten Szlovákia számára? Hol tart ma az ország tíz évvel a Radičová-kormány bukása után, és azoknak van-e igazuk, akik szerint az akkor történtekért a SaS-nek bocsánatot kellene kérnie?! Napjainkban viszont meddig fenyegetődzhet hetente s büntetlenül Boris Kollár pártja a koalícióból való kilépéssel? Meg hát a tavaly koratavasszal beígért, de máig késlekedő átfogó reformok megvalósításának ügyében, meddig húzható még a kormány lassan is soká tart, se ne késsél, se ne siess tempója?í Indulataiban pedig miért olyan ez az ország, mint egy bicska?... Gál Zsolt politológussal, egyetemi oktatóval Miklósi Péter beszélget.